Tuhkaamolta - avoimesti

Uurnan valinnasta

Keskiviikko 26.1.2022 klo 9.08 - Satu


Lemmikin kuolema tulee usein yllättäen, vaikka ikää olisikin jo paljon. Siksi kovinkaan moni asiakkaistani ei ole miettinyt uurnan valintaa etukäteen. Tässä kirjoituksessa muutama sananen eri vaihtoehdoista.

Jos haluat säilyttää uurnan kotona muistona vuosia tai kenties vuosikymmeniä, valinnanvaraa on paljon. Voit valita oikeastaan minkä uurnan vain pahvirasiasta hienoimpaan sorvattuun tai keraamiseen uurnaan. 

Haudattavaksi kannattaa valita luonnonmateriaalia oleva, maatuva uurna. Näitä ovat meidän uurnistamme pellavapussit, kaikki puiset uurnat, Kirstu-uurna sekä Naturn-uurna. Myös pahviuurnan voi haudata siltään, mikäli tuhka on sen sisällä paperipussissa. 

Entä jos tuhka on tarkoitus sirotella? Sirotteluun sopii oikeastaan mikä uurna vain, jos sen kantta ei ole liimattu kiinni. Pyydä silloin, että uurna jätetään sinetöimättä / liimamatta. Erityisen hyvä tuhkan sirotteluun on jo aiemmin mainittu Naturn. Se on niin hieno tuote, että siitä tässä vielä lisää...

Naturn-uurna on kotimainen, ekologinen uurna. Sen materiaali on täysin puu- ja kasvipohjainen Sulapac, joka ei haudattaessakaan aiheuta vahinkoa ympäristölle. Uurnan hiilijalanjälki on pieni ja maatuminen perinteisiä materiaaleja selvästi nopeampi. Luonnonystävän valinta siis ehdottomasti! Naturnissa on kierrekansi, joten tuhkan sirottelu on helppoa. 

Kaikki myynnissä olevat uurnamme eivät näy Faunan nettisivuilla. Tarjolla on myös muita vaihtoehtoja, lähinnä yksittäiskappaleita eri värisiä mäntyuurnia sekä 2-laatuisia uurnia haudattavaksi. Myös iki-ihania lintukansiuurnia on vielä jokunen kappale saatavilla. Jos et pääse käymään meillä itse, lähetän kyllä kuvia nähtäväksesi! 

Naturn-Riite_pet_urn_white2.jpg

Avainsanat: uurna lemmikille, puinen uurna, keraaminen uurna, ekologinen uurna, Sulapac


Kommentit

8.2.2023 18.06  Ts

Hei, miten ton liiman saa uurnasta pois jos haluaa et se kansi aukeaa?

8.2.2023 18.30  Satu / Pieneläintuhkaamo Fauna

Hei! Tuhkaamoissa on tapana liimata uurnat kiinni, ellei asiakas pyydä jättämään uurnaa auki. Liimaus on kyllä niin pitävä, että taitaa olla mahdotonta saada uurnaa auki sitä rikkomatta. Keraamiset uurnat suljetaan meillä silikonilla. Jostain olen lukenut, että avaamista voisi yrittää lämmittämällä silikonisaumaa. Itse en ole kuitenkaan kokeillut, joten en tiedä vinkin toimivuudesta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini