Ajankohtaista

Syys - lokakuu

Pieneläintuhkaamo oli suljettu viikon 37. loman vuoksi. Siksi tuhkauksissa ja uurnien palautuksissa on noin viikon viive normaaliin verrattuna. Pyydämme siis varautumaan jonkin verran normaalia pidempiin toimitusaikoihin.

Noudot Kajaanissa

Teemme Kajaanissa tällä hetkellä yhteistyötä vain kunnallisen eläinlääkärin (Teppana) kanssa. Tämä mahdollistaa sen, että meille jää paremmin aikaa ottaa asiakkaita vastaan myös täällä Faunalla. Näin voimme palvella erityisesti pitkämatkalaisia entistä paremmin.

Toki otamme edelleen vastaan (itse tuotuina, ajanvarauksella) myös Eläinsairaala Countrypoliksen asiakkaita aina kun työtilanne sen sallii. Jos siis olet heidän asiakkaansa, mutta toivot lemmikillesi tuhkausta omalla paikkakunnalla, ota yhteyttä suoraan Faunaan. Koska resurssit ovat rajalliset, etusijalla ovat pienet ja keskikokoiset yksilötuhkattavat lemmikit. Jos lemmikkisi on suuri ja olet eläinsairaalan asiakas, toivomme, että käytät heidän tarjoamaansa tuhkauspalvelua.

Ohjeita alkusyksyksi

Näin lämpimänä vuodenaikana on erityisen tärkeää, että menehtynyt lemmikki pääsee mahdollisimman pian haudattavaksi tai tuhkattavaksi. Jos lemmikkisi on menehtynyt kotona tai muualla kuin yhteistyölääkäreillämme, ota yhteyttä ennen kuin suunnittelet tuhkausta. Tämä on tärkeää siksi, että kaikkien lemmikkien vastaanotto ei ole aina mahdollista (esim. siksi, että olemme poissa paikalta).

Vaihtoehtona tuhkaukselle - esim. silloin kun lemmikkisi on yli 60-kiloinen - suosittelemme pieneläinten hautausmaa Sinistä siltaa. Kajaanissa toimivalla hautausmaalla on myös kotinoutopalvelu. Yhteystiedot: Sininen silta, Tmi Hempee / Niina Moilanen p. 044 3247306.

Ne lemmikit, joiden eutanasia on yhteistyöeläinlääkäriasemilla, kannattaa jättää sinne odottamaan seuraavaa noutokäyntiämme. Näin varmistatte, että lemmikki pääsee heti asianmukaiseen kylmäsäilytykseen.