Ajankohtaista

Ohjeita talveksi

Jos suunnittelet lemmikin tuontia itse Faunalle, otathan huomioon vaihtelevat talvisäät! Meillä Faunalla ei ole säännöllistä pihatien / pihan aurausta, joten lumipyryn jälkeen pääsy tänne voi olla pidemmänkin aikaan vähän hankalaa. Siksi suosittelemme jättämään lemmikin eläinlääkäriasemalle odottamaan noutokäyntiämme jos keli näyttää kurjalta.
Jos et pääse tuomaan lemmikkiä itse, mutta haluat käydä meillä, otamme sinut mielellämme vastaan. Voimme sopia vaikka niin, että uurna haetaan Faunalta, vaikka lemmikki olisikin pitänyt olosuhteiden vuoksi jättää klinikalle eutanasian jälkeen.

Kotona menehtynyt lemmikki voi talvella odottaa hautausta tai tuhkaamolle tuontia tarvittaessa joitain päiviä - riippuen lämpötilasta. Sijoita lemmikki mahdollisimman kylmään paikkaan (esim. kylmä varasto) ja suojaan muilta eläimiltä.
Hätätilanteessa, silloin kun Fauna on suljettu, voit kysyä neuvoa lähimmältä päivystävältä eläinlääkäriltä.

Uusia uurnia

Haluamme osaltamme tukea suomalaista pienyrittäjyyttä ja siksi valikoimamme kaikki uurnat ovat kotimaisia.
Uudistamme uurnavalikoimaamme tämän talven aikana ja myynnissä on jo kaunis Tassut-uurna, joka soveltuu sekä haudattavaksi että tuhkan säilyttämiseen kotona.

Näitä ekologisia pellavapusseja - kaikenkokoisille lemmikeille - on tulossa myyntiin jo ennen joulua. Pussi on täysin maatuva ja soveltuu siksi erinomaisesti haudattavaksi.

Noudot Kajaanissa

Noudamme Kajaanissa tuhkattavat lemmikit tällä hetkellä ainoastaan kunnalliselta eläinlääkäriltä (Teppana). Näin pystymme vähentämään ruuhkaa tuhkaamolla ja palvelemaan mm. pitkämatkalaisia entistä paremmin.

Otamme toki mielellämme vastaan myös muiden eläinlääkäreiden asiakkaita.
Sovi tuontiaika meille jo siinä vaiheessa kun tiedät eutanasian ajankohdan. Jos tuot lemmikin Faunalle, uurna on yleensä haettavissa jo parissa päivässä.

Jos olet eläinsairaalan asiakas ja lemmikkisi on suuri (+ 35 kg), suosittelemme käyttämään heidän tarjoamaansa tuhkauspalvelua. Tämä siksi, että resurssit meillä (mm. kylmäsäilytystila) ovat rajalliset ja talvisin asiakkaita on ollut ruuhkaksi asti.

Noudot yhteistyöklinikoilta

Noudamme tuhkattavat lemmikit Teppanan eläinlääkäriasemalta joka viikko, yleensä loppuviikosta.
Sotkamon eläinlääkäriasemalla ja Amyvetissä käymme joka kolmas viikko. Seuraava käyntimme joulun alla, viikolla 51.
Suomussalmella käymme tarvittaessa kerran kuukaudessa. Seuraava käyntimme arviolta joulukuun lopulla.

Sotkamon / Amyvetin / Suomussalmen eläinlääkärin asiakas: Otathan huomioon sen, että uurnan palautus omalle eläinlääkäriasemallesi voi käyntiaikataulustamme johtuen kestää kauankin. Odotusaika voi lyhentyä, jos valitset uurnalle postituksen tai pääset tuomaan lemmikin itse tuhkaamolle. Jos aikataulu mietityttää, kysy klinikalta / Faunalta lisätietoja.