Ajankohtaista

Fauna suljettu 2. - 8.3.

Olemme talvilomalla viikon 10, eli 2.-8.3. Lomaviikolla Faunalla ei ole puhelinpalvelua eikä asiakaspalvelua paikan päällä. Verkkoajanvaraus (aikoja loman jälkeiselle viikolle) toimii myös lomamme aikana.
Yhteistyöklinikat palvelevat normaalisti ja lemmikin voi jättää sinne eutanasian jälkeen odottamaan seuraavaa noutokäyntiämme. Loma ei vaikuta noutojen aikatauluun. Teppanassa käymme joka viikko ja muilla klinikoilla joko kolmen viikon (Sotkamo, Amyvet) tai neljän viikon (Suomussalmi) välein.

Suomussalmella käymme viikolla 8 ja seuraavan kerran arviolta maaliskuun lopulla. Sotkamossa ja Amyvetillä käymme viikolla 9 ja seuraavan kerran viikolla 12.

Vaikka teemme tuhkauksia myös loman aikana, voi se viivästyttää Teppanaan palautettavien sekä postitettavien uurnien toimitusta noin viikolla.

Lemmikkien vastaanotto / uurnan nouto

Otamme toistaiseksi vastaan asiakkaita Faunalla vain aukioloaikoina (ma - to klo 9 - 15, pe 9 - 12). Syynä tähän on se, että tuhkattavia on nyt paljon ja tarvitsemme iltaisin aikaa tuhkauksille ja uurnien laittamiselle, jotta kukaan ei joutuisi odottamaan uurnaa kovin kauan.

Verkkoajanvaraus

Faunalla on otettu käyttöön verkkoajanvaraus. Vellon tuottama palvelu on toistaiseksi koekäytössä. Jos näyttää siltä, että palvelulle on tarvetta ja se toimii kitkattomasti, otamme sen pysyvästi käyttöön.
Ajatuksena palvelun käyttöönotolle on se, että ajan lemmikin tuontiin Faunalle voisi varata kellonajasta riippumatta. Kovan liikutuksen vallassa voi olla myös helpompi naputella varausta kuin soittaa.

Ohjeita talveksi

Jos suunnittelet lemmikin tuontia itse Faunalle, otathan huomioon vaihtelevat talvisäät! Meillä Faunalla ei ole säännöllistä pihatien / pihan aurausta, joten lumipyryn jälkeen ja sohjoisilla keleillä pääsy tänne voi olla pidemmänkin aikaan hankalaa. Siksi suosittelemme jättämään lemmikin eläinlääkäriasemalle odottamaan noutokäyntiämme jos keli näyttää kovin kurjalta.
Jos et pääse tuomaan lemmikkiä itse, mutta haluat käydä meillä, otamme sinut mielellämme vastaan. Voimme sopia vaikka niin, että uurna haetaan Faunalta, vaikka lemmikki olisikin jätetty klinikalle eutanasian jälkeen.

Kotona menehtynyt lemmikki voi talvella odottaa hautausta tai tuhkaamolle tuontia tarvittaessa joitain päiviä - riippuen lämpötilasta. Sijoita lemmikki mahdollisimman kylmään paikkaan (esim. kylmä varasto) ja suojaan muilta eläimiltä.
Hätätilanteessa, silloin kun Fauna on suljettu, voit kysyä neuvoa lähimmältä päivystävältä eläinlääkäriltä. Kajaanissa toimii myös Pieneläinten hautausmaa Sininen silta, josta löytyy apu silloin kun me emme voi palvella (esim. jättirotuiset koirat).

Noudot Kajaanissa

Noudamme Kajaanissa tuhkattavat lemmikit tällä hetkellä ainoastaan kunnalliselta eläinlääkäriltä (Teppana). Näin pystymme vähentämään ruuhkaa tuhkaamolla ja palvelemaan mm. pitkämatkalaisia entistä paremmin.

Otamme toki mielellämme vastaan myös muiden eläinlääkäreiden asiakkaita.
Sovi tuontiaika meille jo siinä vaiheessa kun tiedät eutanasian ajankohdan. Jos tuot lemmikin Faunalle, uurna on yleensä haettavissa jo parissa päivässä.

Jos olet eläinsairaalan asiakas ja lemmikkisi on suuri (+ 35 kg), suosittelemme käyttämään heidän tarjoamaansa tuhkauspalvelua. Tämä siksi, että resurssit meillä (mm. kylmäsäilytystila) ovat rajalliset ja talvisin asiakkaita on ollut ruuhkaksi asti.

Noudot yhteistyöklinikoilta

Noudamme tuhkattavat lemmikit Teppanan eläinlääkäriasemalta joka viikko, yleensä loppuviikosta.
Sotkamon eläinlääkäriasemalla ja Amyvetissä käymme joka kolmas viikko. Seuraava käynti helmikuun lopussa.
Suomussalmella käymme tarvittaessa kerran kuukaudessa. Seuraava käyntimme maaliskuun loppupuolella.

Sotkamon / Amyvetin / Suomussalmen eläinlääkärin asiakas: Otathan huomioon sen, että uurnan palautus omalle eläinlääkäriasemallesi voi käyntiaikataulustamme johtuen kestää kauankin. Odotusaika voi lyhentyä, jos valitset uurnalle postituksen tai pääset tuomaan lemmikin itse tuhkaamolle. Jos aikataulu mietityttää, kysy klinikalta / Faunalta lisätietoja.