Ajankohtaista

Lemmikkien vastaanotto Faunalla

Otamme toistaiseksi vastaan itse Faunalle tuotuja lemmikkejä vain aukioloaikoina (ma - to klo 9 - 15, pe 9 - 12). Syynä tähän on se, että tuhkattavia on nyt paljon ja tarvitsemme iltaisin aikaa tuhkauksille ja uurnien laittamiselle, jotta kukaan ei joutuisi odottamaan uurnaa kovin kauan.
Koska asiakkaita on nyt tavallista enemmän, voi uurnan toimitus kestää vähän normaalia kauemmin. Lemmikit tuhkataan lähetteiden päivämäärien mukaisessa aikajärjestyksessä, jotta kohtelu olisi tasapuolista. Jos aikataulu tai jokin muu asia mietityttää, ota yhteyttä. Mikään asia ei ole niin pieni, etteikö sitä voisi kysyä. <3

Ohjeita talveksi

Jos suunnittelet lemmikin tuontia itse Faunalle, otathan huomioon vaihtelevat talvisäät! Meillä Faunalla ei ole säännöllistä pihatien / pihan aurausta, joten lumipyryn jälkeen pääsy tänne voi olla pidemmänkin aikaan vähän hankalaa. Siksi suosittelemme jättämään lemmikin eläinlääkäriasemalle odottamaan noutokäyntiämme jos keli näyttää kovin kurjalta.
Jos et pääse tuomaan lemmikkiä itse, mutta haluat käydä meillä, otamme sinut mielellämme vastaan. Voimme sopia vaikka niin, että uurna haetaan Faunalta, vaikka lemmikki olisikin jätetty klinikalle eutanasian jälkeen.

Kotona menehtynyt lemmikki voi talvella odottaa hautausta tai tuhkaamolle tuontia tarvittaessa joitain päiviä - riippuen lämpötilasta. Sijoita lemmikki mahdollisimman kylmään paikkaan (esim. kylmä varasto) ja suojaan muilta eläimiltä.
Hätätilanteessa, silloin kun Fauna on suljettu, voit kysyä neuvoa lähimmältä päivystävältä eläinlääkäriltä. Kajaanissa toimii myös Pieneläinten hautausmaa Sininen silta, josta löytyy apu silloin kun me emme voi palvella (esim. jättirotuiset koirat).

Ennakkotietoa talvilomasta

Fauna on suljettu hiihtolomaviikon ajan, eli viikolla 10. (2.-8.3.). Tämä jo näin hyvissä ajoin tiedoksi siltä varalta että suunnittelet lemmikin eutanasiaa ja tuontia Faunalle juuri tuolloin.
Lemmikin voi toki silloinkin jättää yhteistyöklinikallemme odottamaan seuraavaa noutokäyntiämme.

Noudot Kajaanissa

Noudamme Kajaanissa tuhkattavat lemmikit tällä hetkellä ainoastaan kunnalliselta eläinlääkäriltä (Teppana). Näin pystymme vähentämään ruuhkaa tuhkaamolla ja palvelemaan mm. pitkämatkalaisia entistä paremmin.

Otamme toki mielellämme vastaan myös muiden eläinlääkäreiden asiakkaita.
Sovi tuontiaika meille jo siinä vaiheessa kun tiedät eutanasian ajankohdan. Jos tuot lemmikin Faunalle, uurna on yleensä haettavissa jo parissa päivässä.

Jos olet eläinsairaalan asiakas ja lemmikkisi on suuri (+ 35 kg), suosittelemme käyttämään heidän tarjoamaansa tuhkauspalvelua. Tämä siksi, että resurssit meillä (mm. kylmäsäilytystila) ovat rajalliset ja talvisin asiakkaita on ollut ruuhkaksi asti.

Noudot yhteistyöklinikoilta

Noudamme tuhkattavat lemmikit Teppanan eläinlääkäriasemalta joka viikko, yleensä loppuviikosta.
Sotkamon eläinlääkäriasemalla ja Amyvetissä käymme joka kolmas viikko. Seuraava käyntimme arviolta helmikuun puolivälissä.
Suomussalmella käymme tarvittaessa kerran kuukaudessa. Seuraava käyntimme arviolta helmikuun lopulla.

Sotkamon / Amyvetin / Suomussalmen eläinlääkärin asiakas: Otathan huomioon sen, että uurnan palautus omalle eläinlääkäriasemallesi voi käyntiaikataulustamme johtuen kestää kauankin. Odotusaika voi lyhentyä, jos valitset uurnalle postituksen tai pääset tuomaan lemmikin itse tuhkaamolle. Jos aikataulu mietityttää, kysy klinikalta / Faunalta lisätietoja.